Τσόου Τσόου




chowchow
Το Τσόου Τσόου είναι μια φυλή που αναπτύχθηκε αρχικά στη Μογγολία, περίπου 4.000 χρόνια πριν και εισήχθη αργότερα στην Κίνα. Σήμερα θεωρείται κατοικίδιο ζώο. Είναι εξαιρετικά πιστό στην οικογένειά του και προσκολλημένο στον ιδιοκτήτη του. Δείχνει στοργή μόνο σε εκείνους που ξέρει, γι αυτό οι επισκέπτες δεν θα πρέπει να πιέσουν το σκυλί, δεδομένου ότι δεν θα τους δεχτεί αμέσως με τον ίδιο τρόπο όπως κάνει με τα μέλη της αγέλης του. Το Τσόου Τσόου δεν είναι μια ιδιαίτερα δραστήρια φυλή. Η ζωή στο διαμέρισμα μπορεί να του ταιριάξει, εάν φυσικά του δοθεί αρκετή άσκηση και σωματική δραστηριότητα κάθε ημέρα.

Εμφάνιση

Το Τσόου Τσόου έχει μεγάλο κεφάλι με μικρά τριγωνικά κάθετα αυτιά που στρογγυλεύουν στην άκρη. Η φυλή έχει πολύ πυκνό διπλό στρώμα τριχώματος που είναι είτε απαλό είτε τραχύ. Το τρίχωμα μπορεί να είναι κόκκινο, μαύρο, μπλε, κανελή ή κρεμ. Χαρακτηρίζεται από την ασυνήθιστη μωβ-μπλε γλώσσα και το στομφώδη βηματισμό του. Το γαλαζωπό χρώμα επεκτείνεται και στα χείλια του και είναι το μοναδικό σκυλί με αυτό το χαρακτηριστικό. Μέσος όρος ζωής είναι τα 10-15 χρόνια.

Χαρακτήρας

Είναι αρκετά φιλικό αλλά οι άπειροι ιδιοκτήτες πρέπει να προσέχουν το πώς το Τσόου Τσόου θα αντιμετωπίσει εκείνους που θεωρεί ξένους. Τα αρσενικά και τα θηλυκά συμβιώνουν καλύτερα από εκείνα του ιδίου φύλου. ΤοΤσόου Τσόου είναι ανεξάρτητο και μένει σε απόσταση για ένα μεγάλο μέρος της ημέρας, κρατώντας όμως επαφή με την οικογένεια και προσέχοντας συνεχώς την είσοδο του χώρου του. Του αρέσει να εξουσιάζει τα άλλα σκυλιά, αντιθέτως όμως είναι αρκετά καλό με τα παιδιά. Αν συνηθίσει τις γάτες και τα άλλα κατοικίδια ζώα όταν είναι κουτάβι θα μπορέσει να συμβιώσει μαζί τους όταν ενηλικιωθεί.

Category: 0 σχόλια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου