Μάλαμουτ Αλάσκας



Μάλαμουτ
Το Μάλαμουτ Αλάσκας είναι μια μεγαλόσωμη φυλή που αναπαράχθηκε αρχικά ως σκυλί ελκήθρου. Συγκρίνεται συνήθως με το Χάσκι Σιβηρίας, αλλά στην πραγματικότητα είναι διαφορετικό από πολλές απόψεις.


Εμφάνιση

Έχει πυκνό τρίχωμα, πιο σκληρό από αυτό του Χάσκι Σιβηρίας. Τα συνηθισμένα χρώματα είναι διάφορες σκιές του γκρίζου και άσπρου, κόκκινου και άσπρου, ή καθαρού λευκού, πάντοτε με λευκά κομμάτια στο στομάχι και λευκό πρόσωπο. Τα μάτια είναι καφέ, ενώ ένα Μάλαμουτ Αλάσκας με μπλε μάτια θα αποκλειστεί από διαγωνισμούς και επιδείξεις. Το τρίχωμα δεν χρειάζεται πολλή περιποίηση. Κατά της εποχή της τριχόπτωσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σκληρή βούρτσα με διπλή σειρά δοντιών για να απομακρύνετε τις χαλαρές και νεκρές τρίχες. Η ουρά του Μάλαμουτ Αλάσκας το βοηθάει να προστατευτεί από το κρύο. Την τυλίγει γύρω από την μύτη και το πρόσωπο του με σκοπό να αντιμετωπίσει ακραία καιρικά φαινόμενα. Ζει περίπου 10 χρόνια.

Χαρακτήρας

Η σωματική δύναμη του Μάλαμουτ Αλάσκας είναι τεράστια. Είναι στοργικός, έξυπνος, φιλικός, πιστός και επιβλητικός, αλλά μπορεί να έχει την δική του άποψη. Σε γενικές γραμμές τα πάει καλά με τα παιδιά. Η άσκηση είναι το πιο σημαντικό στοιχείο σε αυτό το σκυλί. Νιώθει άνετα είτε βρίσκεται μέσα στο σπίτι είτε είναι στην ύπαιθρο, αρκεί να μην το αφήνετε μόνο. Κρατάτε το πάντοτε από το λουρί όταν το βγάζετε βόλτα γιατί μπορεί να προσπαθήσει να το σκάσει.

Category: 0 σχόλια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου